Fordeler med norske foreninger i Costa Blanca

Portada_blog

Hver dag er det flere europeere som er på utkikk etter en ny bolig i Costa Blanca og som ønsker å bosette seg i dette populære området.
Det er mange fordeler for europeere som velger å nyte fritiden sin her på solkysten.
Vi vil gjerne fortelle om fordelene ved å være norsk og hvorfor flere nordmenn velger å komme og bo i Costa Blanca området.
Nordmenn er en av de største gruppene av europeere som er på jakt etter bolig i Costa Blanca.

 

Norske foreninger i Costa Blanca

ny-fasade
Som nevnt tidligere så er det mange nordmenn som er på jakt etter bolig i Spania og som ønsker å tilbringe pensjonisttiden her i dette landet. Det er viktig å nevne at en av de store norske koloniene av nordmenn befinner seg i Costa Blanca området.

Enhver nordmann som ønsker å bo i Spania bør uten tvil ta kontakt med at dem når de ønsker.  Disse foreningene har mange fordeler og under finner du mer informasjon om dem.

Den Norske Klubben http://www.dnka.eu/

Masamigos https://www.masamigos.com/sv

Club Nordico http://www.clubnordico.com/

Sjømannskirken Torrevieja http://sjomannskirken.no/torrevieja/

Forstå lovene i et land kan ta et helt liv, og det er sant at dette er noe som er uunnværlig hvis du skal bo der. En av de viktigste funksjonene til de norske foreninger i Spania er å hjelpe patrioter til å forstå sine rettigheter, samt sine forpliktelser.

En annen stor fordel er at du aldri vil føle deg alene. Kommer til et nytt land som du ikke kjenner eller hvor du ikke kjenner noen kan det være vanskelig. På grunn av dette har du de norske foreninger for disse kompliserte situasjoner. På den ene siden, barn som har venner i en eller et annet land, vil ikke føle seg alene. På den andre siden, vil voksne som har venner og folk til å dele skikker og tradisjoner med viktig og du kan fortsatt nyte dem når du er ute av landet.

Som nevnt, er det svært mange fordeler for de som velger å lete etter et sted å bo i Spania og etablere et nytt hjem, i et nytt land. Det er på grunn av dette at du vil ønske å ta kontakt med en av foreningene i Costa Blanca. Med dem vil du ha de beste eiendomsmegling tjenester er tilgjengelige i området, men også ha hjelp til å forstå loven, sosialsystemet, og skatter, etc. En fantastisk støtte for alle de som er klar til å starte en nytt liv i et nytt land.

Posted in Uncategorized | Comments Off

Det spanske helsevesen

Det spanske helsevesenDet spanske helsevesen

Helsevesenet i Spania holder generelt en høy standard både innenfor det offentlige og det private systemet. Innbyggere med spansk helsekort eller eventuelt annen påkrevd dokumentasjon, har rett til å motta offentlige helsetjenester gratis eller til en meget lav kostnad.

Offentlige helsetjenester

For å få tilgang til det nasjonale helsevesenet som midlertidig eller permanent bosatt i Spania (expat), må du først søke om et helsenummer. Søknaden sendes til helsevesenets kassererkontor (Tesorería de la Seguridad Social). Du vil da få et helsekort på ditt lokale legekontor eller helsesenter (Centro de Salud). Før du søker om helsenummer, må du skrive deg inn i kommunen hvor du bor og vil da få en attest som bevitner dette (Certificado de Empadronamiento).

Du vil kunne motta offentlige helsetjenester gratis dersom:

Du er ansatt eller selvstendig næringsdrivende og bosatt i Spania og betaler bidrag til det nasjonale helsesystemet (Seguridad Social).

Du er på midlertidig besøk i Spania og har et europeisk helsekort (European Health Insurance Card).

Private helsetjenester

Det er lett å få tilgang til private helsetjenester i Spania gjennom et rikt utvalg av private klinikker og sykehus over hele landet. En enkel legetime innenfor det private helsesystemet er overkommelig for de fleste, men dersom det dreier seg om mer komplisert eller akutt medisinsk behandling, kan tjenestene bli dyre.

Hvis du foretrekker å bruke private helsetjenester, er det muligens lurt å vurdere å tegne en helseforsikring.

Subscription form

 

Posted in Uncategorized | Tagged , , | Comments Off

Hva det koster å ha eiendom i Spania

Hva det koster å ha eiendom i Spania

Hva det koster å ha eiendom i Spania

Mange av våre kunder spør oss om hva det koster å holde en eiendom i Spania og mange virker litt bekymret for at det skal bli et kostbart tillegg til nytelsen det er å eie et hjem i solen.

Men det er liten grunn til bekymring. Det å eie en bolig i Spania er ganske rimelig i forhold til mange andre land.

Under viser vi en kort oversikt over grunnleggende spanske skatter som påregnes eiendom i Spania.

I tillegg til generelle kostnader for strøm, vann, etc., til den pris som måtte være gjeldende til enhver tid, påregnes årlige skatter i henhold til boligens størrelse og type.

Eiendomsskatt (Impuesto Sobre Bienes Inmuebles – IBI)

Det dreier seg om en kommunal skatt på eiendom i Spania, uavhengig om eieren er fastboende eller ikke. Skatten utregnes på bakgrunn av eiendommens matrikkelverdi (valor catastral). Matrikkelverdien, vanligvis lavere enn markedsverdien og noen ganger betydelig lavere, bestemmes av kommunen.

IBI – Generelt ligger den på et sted mellom 150-400 euro per år.

Personlig inntektsskatt for ikke-fastboende (Impuesto sobre la Renta de No Residentes – IRNR)

Hvis du er eier av bolig uten å være bosatt i landet og uten å ha noen form for inntekt i Spania, vil din inntektsskatt regnes ut på bakgrunn av verdien av din eiendom.

Denne skatten utregnes til 19 % eller 24 % av en viss prosent av eiendommens matrikkelverdi. Den utgjør 1,1 % dersom matrikkelverdien er revidert, den er på 2 % dersom denne verdien ikke er revidert og på 1,1 % av 50 % av kjøpsprisen dersom eiendommen ikke skulle være matrikkelregistrert. Følgende kan gi deg en pekepinn:

Hvis for eksempel matrikkelverdien (valor catastral) på eiendommen er på 100 000 euro, vil skatten regnes ut på følgende vis:

Personlig inntektsskatt for ikke fastboende (IRNR) – skattegrunnlag 1,1 % av matrikkelverdien på 100.000 euro som tilsvarer 1100 euro. Skatten i seg selv utgjør 19 eller 24 % av 1100 euro, det vil si 209 eller 264 euro i året.

Fastboende i Spania skal betale inntektsskatt i henhold til den inntekten de har i løpet av året. Skatteprosenten fastsettes i henhold til inntektsnivå.

Avgift til boligeierforening

Dersom en eiendom er del av et boligkompleks, bygård eller annen form for bofellesskap hvor det finnes fellesareal, skal hver enkelt boligeier i henhold til loven være medlem i en boligeierforening. På den årlige generalforsamlingen i boligeierforeningen skal budsjett for felles vedlikeholdsutgifter i boligfellesskapet godkjennes av huseierne.

Hver enkelt huseier i boligeierforeningen skal betale en fast medlemsavgift, vanligvis på mellom 35 og 45 euro i måneden.

Beløpet er avhengig av antall huseiere som er medlem i fellesskapet og mengden av felles utstyr og areal som skal vedlikeholdes, for eksempel svømmebasseng eller heis.

Forsikring

Du vil sannsynligvis ønske å tegne en forsikring på eiendommen med alt innbo.

Forsikringen vil naturligvis variere i pris i henhold til forskjellige eiendommer og verdien de måtte ha, vanlig fra 180 til 380 euro i året.

Forhåpentligvis har dette gitt deg en pekepinn på hvor mye det vil koste å vedlikeholde ditt hjem i solen.

Subscription form

Posted in Uncategorized | Tagged , | Comments Off

Sykkelentusiastene velger Costa Blanca

Biking Costa BlancaCosta Blanca er et yndet sted for sykkelentusiaster, spesielt folk som er glad i Mountain Bike (MTB). Fjell og landskap, enten du sykler langs kysten eller i innlandet, gjør opplevelsen i dette området til en nytelse for alle som har sansen for livet på to hjul.

Klimaet på Costa Blanca gjør det dessuten mulig å sykle 365 dager i året. Varmen om sommeren og store deler av våren og høsten og de milde temperaturer resten av året innbyr til å ta ut sykkelen hver dag. Ikke trenger du å kle på deg for mye om vinteren og solen kan du nyte store deler av året. Sykkelturen kan også være en god unnskyldning til å ta seg en forfriskende dukkert på stranden etter en fysisk anstrengelse.

IMAGEN_PARQUE_NATURAL_DE_LAS_LAGUNAS_DE_LA_MATA_Y_TORREVIEJA___1_197126371Hvis du foretrekker å sykle langs kysten, kan du mange steder finne flere kilometer med sammenhengende og lett tilgjengelige sykkelstier slik som i Torrevieja, Guardamar og Orihuela Costa. Hvis du ikke har med deg sykkel, skal du ikke bekymre deg for det. Det fins mange steder som tilbyr sykkelutleie hvor du i tillegg kan få informasjon om de mest relevante sykkelrutene.  Flesteparten av rutene er godt merket og tilrettelagt for syklister, utenom asfalterte veier og uten å komme i direkte kontakt med biltrafikk. Her kan du oppleve flotte steder slik som naturparken  Parque Natural de las Lagunas de la Mata, moloen Dique de Levante eller kystveien Paseo de Cabo Roig. Alle har til felles at de kan gjennomføres uten vanskeligheter på sykkel og er svært populære utfartssteder både for syklister og turgåere.

via_verde_almendro_Alcoy_Alcoy_CostaBlanca_ComunidadValenciana_Espana_webDet finnes en rekke enkle sykkelruter som lett kan gjennomføres sammen med familien i nærkontakt med naturen. Et nettverk av sykkelstier og turløyper løper på kryss og tvers av hele Spania. De lange rutene kalles “Gran Recorrido”, mens de kortere variantene kalles  “Pequeño Recorrido”. En av de mest kjente rutene kalles “Vias Verdes” (grønne veier) som består av mer enn 2 100 kilometer nedlagte jernbanetraseer omgjort til turløyper både for turgåere og syklister. En sykkelrute på Costa Blanca Syd som kan anbefales for hele familien er den som kalles “Corredor Verde del Segura”. Det er en godt merket rute som går fra Orihuela til Guardamar på veier og stier langs elven Segura. På Costa Blanca Nord, kan turløypen som kalles “Vía Verde del Serpis”, fra Racó del Duc, en av de mest spektakulære naturopplevelsene i regionen Valencia, til Middelhavets sandstrender, anbefales på det varmeste.

Hvis du er mer opptatt av mountainbike, er Costa Blanca ideelt for MTB.  Fjell og landskap i traktene omkring Alicante er så variert at det er mulig å velge vanskelighetsgrad og nyte opplevelsen enten du er å regne som ekspert eller nybegynner.

Costa Blanca Syd finner du forskjellige områder egnet for MTB, alle med 90 % av traseen på sti eller grusvei. Det finnes blant annet sykkelruter fra Torrevieja, Guardamar, Rojales og Orihuela som alle byr på fantastiske naturopplevelser.  Costa Blanca Nord, et område preget av et mer røft og klippeformet landskap, er simpelthen spektakulært for øye.  Sykkeltraseene går nesten helt ned til kysten for deretter å klatre opp til fjells med større eller mindre stigning, men hele tiden med en fantastisk utsikt som bidrar til at du virkelig får ladet opp batteriene.   Du finner også interessante ruter fra blant annet Altea, Benidorm eller Jávea og du vil bli overrasket over mulighetene som finnes i fjellområdene Sierra Cortina, La Sierra Helada og el Morro de Toix i Calpe.

Salida-2Mange profesjonelle MTB syklister velger alicantekysten som treningsområde forut for internasjonale mesterskap. I januar avholdes Costa Blanca Bike Race som går mellom byene Benidorm, L’Alfás del Pi, Polop og Finestrat. Det dreier seg om en internasjonal MTB-konkurranse som går over fire dager og som er inkludert i den internasjonale sykkelforeningen UCI sin egen eventkalender.

 

 

Det er som dere forstår stor oppslutning om sykkelsporten på Costa Blanca og mange av dem som har kjøpt seg bolig i Spania har benyttet anledningen til å nyte klimaet, stranden og den store lidenskapen, nemlig sykkelen.

 

Besøk oss www.medlandspania.com

Posted in Costa Blanca | Tagged , , , , , , , | Comments Off

3 grunner til at boligprisene vil stige i Spania i kommende år

Boligprisene i SpaniaBoligprisene i Spania er nå godt i gang med å gjenvinne tidligere nivå og vil i løpet av de neste to årene konsolidere sin posisjon i henhold til nye rapporter fra  Bankinter og Standard&Poor’s.

Kredittvurderingsbyrået Standard&Poor’s hevder at betingelsene for vekst på boligmarkedet vil fortsette,  men denne veksten vil ikke skje så raskt som tidligere. Dette skyldes forskjellige faktorer. En lavere fødselsrate vil i kommende år føre til en nedgang i befolkningen og dette vil igjen forårsake færre nye familier med behov for en ny bolig.  Slike domografiske variabler vil få en negativ innflytelse på etterspørselen etter boliger. Når det er sagt, mener S&P at en stabilisering av markedet vil fortsette frem til 2017 og forutser en prisøkning på 2,5 % i inneværende år og året som kommer. Prognosene for 2017 tilsier en vekst på 4 %.

Bankinter forutser forskjellig prisøkning i henhold til beliggenhet, men tror prisene i inneværende år vil gå gradvis opp med 2 %. Derimot forventes prisene i året som kommer å øke med 4 %, men kun enkelte steder i landet.

Følgende faktorer kan bidra til en økning av boligprisene i kommende måneder:

  1. Normalisering av økonomiske stressforhold: Tendensen til bedring i folks økonomiske velferd som vi har opplevd siden starten av 2014, gjør det mulig for en familie å benytte  32,5% av brutto inntekt til betaling av bolig. Det tilsvarer samme nivå gjeldende i årene 2000-2001 og er betydelig lavere enn nivået på 49 % som ble nådd i 2008 da boligprisene var på sitt høyeste.
  2. Manglende tilbud: I sentralt beliggende områder i de store byene har eiendomsutviklingen stoppet opp. Dette har ført til en betydelig nedgang i boligtilbudet.
  3. Prisstigning i store byer og turistområder av høyeste klasse: De siste kvartalsmålingene viser en prisoppgang i Madrid og Barcelona og i bestemte områder ved kysten med et fremragende boligtilbud.

 

Kilde: Idealista.es

Posted in Generell informasjon | Tagged , , , | Comments Off

BOLIGSØK

SØK

Finner du ikke det du leter etter?
Bruk vår Avansert boligsøk »