Det spanske helsevesen

Det spanske helsevesenDet spanske helsevesen

Helsevesenet i Spania holder generelt en høy standard både innenfor det offentlige og det private systemet. Innbyggere med spansk helsekort eller eventuelt annen påkrevd dokumentasjon, har rett til å motta offentlige helsetjenester gratis eller til en meget lav kostnad.

Offentlige helsetjenester

For å få tilgang til det nasjonale helsevesenet som midlertidig eller permanent bosatt i Spania (expat), må du først søke om et helsenummer. Søknaden sendes til helsevesenets kassererkontor (Tesorería de la Seguridad Social). Du vil da få et helsekort på ditt lokale legekontor eller helsesenter (Centro de Salud). Før du søker om helsenummer, må du skrive deg inn i kommunen hvor du bor og vil da få en attest som bevitner dette (Certificado de Empadronamiento).

Du vil kunne motta offentlige helsetjenester gratis dersom:

Du er ansatt eller selvstendig næringsdrivende og bosatt i Spania og betaler bidrag til det nasjonale helsesystemet (Seguridad Social).

Du er på midlertidig besøk i Spania og har et europeisk helsekort (European Health Insurance Card).

Private helsetjenester

Det er lett å få tilgang til private helsetjenester i Spania gjennom et rikt utvalg av private klinikker og sykehus over hele landet. En enkel legetime innenfor det private helsesystemet er overkommelig for de fleste, men dersom det dreier seg om mer komplisert eller akutt medisinsk behandling, kan tjenestene bli dyre.

Hvis du foretrekker å bruke private helsetjenester, er det muligens lurt å vurdere å tegne en helseforsikring.

Subscription form

 

Posted in Uncategorized | Tagged , , | Comments Off

Comments are closed.

BOLIGSØK

SØK

Finner du ikke det du leter etter?
Bruk vår Avansert boligsøk »