Hva det koster å ha eiendom i Spania

Hva det koster å ha eiendom i Spania

Hva det koster å ha eiendom i Spania

Mange av våre kunder spør oss om hva det koster å holde en eiendom i Spania og mange virker litt bekymret for at det skal bli et kostbart tillegg til nytelsen det er å eie et hjem i solen.

Men det er liten grunn til bekymring. Det å eie en bolig i Spania er ganske rimelig i forhold til mange andre land.

Under viser vi en kort oversikt over grunnleggende spanske skatter som påregnes eiendom i Spania.

I tillegg til generelle kostnader for strøm, vann, etc., til den pris som måtte være gjeldende til enhver tid, påregnes årlige skatter i henhold til boligens størrelse og type.

Eiendomsskatt (Impuesto Sobre Bienes Inmuebles – IBI)

Det dreier seg om en kommunal skatt på eiendom i Spania, uavhengig om eieren er fastboende eller ikke. Skatten utregnes på bakgrunn av eiendommens matrikkelverdi (valor catastral). Matrikkelverdien, vanligvis lavere enn markedsverdien og noen ganger betydelig lavere, bestemmes av kommunen.

IBI – Generelt ligger den på et sted mellom 150-400 euro per år.

Personlig inntektsskatt for ikke-fastboende (Impuesto sobre la Renta de No Residentes – IRNR)

Hvis du er eier av bolig uten å være bosatt i landet og uten å ha noen form for inntekt i Spania, vil din inntektsskatt regnes ut på bakgrunn av verdien av din eiendom.

Denne skatten utregnes til 19 % eller 24 % av en viss prosent av eiendommens matrikkelverdi. Den utgjør 1,1 % dersom matrikkelverdien er revidert, den er på 2 % dersom denne verdien ikke er revidert og på 1,1 % av 50 % av kjøpsprisen dersom eiendommen ikke skulle være matrikkelregistrert. Følgende kan gi deg en pekepinn:

Hvis for eksempel matrikkelverdien (valor catastral) på eiendommen er på 100 000 euro, vil skatten regnes ut på følgende vis:

Personlig inntektsskatt for ikke fastboende (IRNR) – skattegrunnlag 1,1 % av matrikkelverdien på 100.000 euro som tilsvarer 1100 euro. Skatten i seg selv utgjør 19 eller 24 % av 1100 euro, det vil si 209 eller 264 euro i året.

Fastboende i Spania skal betale inntektsskatt i henhold til den inntekten de har i løpet av året. Skatteprosenten fastsettes i henhold til inntektsnivå.

Avgift til boligeierforening

Dersom en eiendom er del av et boligkompleks, bygård eller annen form for bofellesskap hvor det finnes fellesareal, skal hver enkelt boligeier i henhold til loven være medlem i en boligeierforening. På den årlige generalforsamlingen i boligeierforeningen skal budsjett for felles vedlikeholdsutgifter i boligfellesskapet godkjennes av huseierne.

Hver enkelt huseier i boligeierforeningen skal betale en fast medlemsavgift, vanligvis på mellom 35 og 45 euro i måneden.

Beløpet er avhengig av antall huseiere som er medlem i fellesskapet og mengden av felles utstyr og areal som skal vedlikeholdes, for eksempel svømmebasseng eller heis.

Forsikring

Du vil sannsynligvis ønske å tegne en forsikring på eiendommen med alt innbo.

Forsikringen vil naturligvis variere i pris i henhold til forskjellige eiendommer og verdien de måtte ha, vanlig fra 180 til 380 euro i året.

Forhåpentligvis har dette gitt deg en pekepinn på hvor mye det vil koste å vedlikeholde ditt hjem i solen.

Subscription form

Posted in Uncategorized | Tagged , | Comments Off

Comments are closed.

BOLIGSØK

SØK

Finner du ikke det du leter etter?
Bruk vår Avansert boligsøk »