Spania har hele to nasjonaldager

Alle katolske land har mange festdager, eller fiestas, som det heter på spansk. Det finnes en helgen for hver dag, og mange av disse adstedkommer flotte prosesjoner, fyrverkeri, god mat og dans og moro. I tillegg til dette, feires det hele to nasjonaldager.

Det spanske flagget vaier fra mange private og offentlige bygg når det er fiesta i landet.

Det spanske flagget vaier fra mange private og offentlige bygg når det er fiesta i landet.

Nasjonaldagen feires 12. oktober. Den er til minne om Christopher Columbus som på denne dagen i 1492 gikk i land på Bahamas. Columbus trodde han hadde funnet sjøveien til India, og kalte derfor øyene for Vest-India.

Det er ingen stor markering på denne dagen, men barna har skolefri. I Madrid arrangeres en militærparade og kongefamilien og andre høytstående prominenser er hvert år til stede for å bivåne paraden.

Grunnlovsdagen feires 6. desember. Spania er et ungt demokrati, så denne dagen har bare vært feiret siden 1978, da Franco-perioden endelig var over. Spania ble da et demokrati og fikk egen grunnlov. Det ble holdt folkeavstemning over grunnloven 6. desember 1978. Et overveldende flertall sa ja til grunnloven.

Siden den gang har demokratiet blitt utviklet, med vekslende hell, vil noen si. Enda i dag henger det igjen en del gamle handlingsmønstre fra Franco-tiden. Men på festdagene er det fest, og ikke politikk!

I tillegg til disse to nasjonaldagene, finnes en rekke nasjonale, regionale og kommunale festdager. På mange av disse dagene vil butikker være stengt. Et godt tips er å få en oversikt over fridager i det området du holder til, ved å oppsøke turistkontoret. De har informasjon om alt vedrørende hva som skjer på de ulike festdagene i ditt distrikt.

Solveig Langmoen Kalbakk

Posted in Generell informasjon | Tagged , , , , , , | Comments Off

Comments are closed.

BOLIGSØK

SØK

Finner du ikke det du leter etter?
Bruk vår Avansert boligsøk »